Irodalmi Rádió
A gondolatok és az ihlet rádiója
 
   Kezdőlap      szerzok-s
Szerzők
A B C D E F G H I J K L M N O P R S SZ T U V Z

Született: 1965.
Lakhelye: Tapolca
 
Művei az IR oldalain:
S. Farkas Zsuzsanna

Soósné Farkas Zsuzsanna vagyok, 1965. január 26-án születtem Tapolcán.
Jelenleg is itt élek családommal, gyógyszertárban dolgozom szakasszisztensként.
Előtte az élet számos területén tevékenykedtem: voltam könyvtáros-népművelő /ezeket az éveket mai napig visszasírom/,…aztán voltam a Balaton-parton recepciós, portás, és valutapénztáros Voltam munkanélküli is. Így utólag milyen változatosnak tűnik az életem… Soha nem féltem a kihívásoktól, az újtól, a tanulástól…
Életem folyamán voltak nagyon boldog időszakok, de voltam nagyon mélyen is. Sikerült talpra állnom.
Imádom a családomat, és folyton féltem őket!
Mindig szerettem írni, kislány korom óta. Kilószámra írtam a naplókat, „regényeket”, verseket… Újságíró szerettem volna lenni, vagy nagy írónő! A megyei újságban több írásom is megjelent. Milyen büszke voltam rá! Még honoráriumot is kaptam!
Mindig mindent meg akartam írásban örökíteni, de ez sajnos sokszor megmaradt a „na egyszer majd ezt is leírom”- szinten. 2004-től kezdtem el újra verselgetni. Ehhez kellett egy barát, aki bíztat és bátorít, Őt már az Internetnek köszönhetem.
Mára már szinte mondhatom, mindennapi tevékenységgé vált számomra az írás.
Tagja vagyok egy Veszprém Megyei Alkotóklubnak. Félévente megjelenő kiadványainkban nyomtatásban is megjelennek verseim, kiállítás megnyitókon, fesztiválokon szerepelünk műveink előadásával.
Az Interneten a Fullextra.hu Irodalmi és művészeti portál moderátoraként  tevékenykedem. Sikeres találkozók, alkotótáborok szervezésében veszek részt. A 2010-e Ünnepi Könyvhéten saját pavilonunkban voltunk jelen, élvezve a találkozást a nagybetűs olvasóval.
Számos antológiába és az Irodalmi Rádió köteteibe válogatták be írásaimat.
2009. november végén nagy örömömre megjelent első kötetem a „Kristálypalota”. Novellákat, verseket tartalmaz. Nagyszerű érzés, és minden vágyam, hogy legyen folytatása.
Szeretem a szépet, keresem a mélyen átélhető perceket az életben. Élem a mindennapokat, dolgozom, anya és feleség vagyok, Szabadidőmben leülök a számítógép elé, verseket olvasok és írok. Boldoggá tesz, ha tetszenek a verseim, de ha nem tetszenének, azt hiszem, már akkor sem tudnék „leszokni” az írásról.
Mottóm talán az lehetne:
„Szép az, ami érdek nélkül tetszik.” 

Született: 1951.
Lakhelye: Budapest
Művészneve: Alexander Blunt
 
Művei az IR oldalain:
Sándor Gyula

1951-ben születtem Budapesten. A keresztségben a Sándor Gyula nevet kaptam. Amióta az eszemet tudom, mindig is természettudós szerettem volna lenni, de sajnos a családi hátterem miatt, ez a tervem meghiúsult. Már egészen apró gyermekkoromban szerettem írni, és ez a szenvedélyem a mai napig töretlen maradt. Apai nagymamám, „Balassi Ilona” Többször is elmesélte nekem, hogy az ő ágán, rokonságban állunk Balassi Bálinttal. A családfát is felsorolta, de én akkor még nagyon kicsi voltam, így nem sok mindenre emlékszem a történetből.
Az internet megjelenését követően, néhányat közzétettem, az addig elkészült alkotásaim közül, a világhálón. Meglepetésemre, a föld különböző pontján élő Magyar újságíróktól, irodalmi kritikusoktól, egyetemen irodalmat oktató tanároktól, és az azóta barátommá vált, Új-Zélandon élő Gyöngyös Imre nívódíjas írótól is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam.
Az utóbbi tíz évben több internetes nemzetközi pályázaton vettem részt próza, és vers kategóriában egyaránt. Szinte minden alkalommal sikerült az első három helyezés valamelyikén végeznem. Írásaim közül néhány, helyet kapott különböző antológiai kiadványokban, valamint Olaszországban, és Szlovákiában megjelenő, Magyar nyelvű irodalmi folyóiratokban. Azonban több kiadótól is azt a választ kaptam, hogy „sajnos a szépirodalom ma nem piacképes, az állami támogatás hiánya miatt pedig, nem áll rendelkezésükre a kiadáshoz szükséges összeg.”Egy induló novellaújság kérésére, miszerint próbálkozzam a szórakoztató irodalommal, belekezdtem egy krimi sorozatba. Az első 48 oldalas művel, a beküldött több mint 300 írás közül, megkaptam a legjobb alkotás kitüntető címet, ám a szponzor súlyos betegsége miatt, a kiadás végül meghiúsult.
Jelenlegi munkám sajnos szellemileg nagyon kimerítő, ezért egy ideje egyetlen sort sem tudok papírra vetni. Ez nagyon elszomorít, és mindent elkövetek, hogy ezen mielőbb változtassak, mert az írás számomra nagyon sokat jelent.

Született: 1967.
Lakhelye: Jobbágyfalva (Románia)
 
Sándor Szilárd

Sándor Szilárd vagyok. Születtem 1967. július 26-án. Élek mert írok és írok mert élek – s remélem ettől szebb lesz az élet és az írás is.

Önéletrajz gyanánt talán ennyi L-ég.


Született: 1965.
Lakhelye: Páty
 
Sarlós Erzsébet
 
Tán öt éve, hogy versféléket kezdtem írogatni. Nem – igen írtam még efféle bemutatkozót, mert sosem volt rá szükség. (A versírás igen messze áll a hivatásomtól.)
Most legalább néhány gondolat erejéig össze kell szednem magam, és át kell gondolnom, hogy miért is írogatok?
Talán, mert idegesít, ha eszembe jut valami, és az „bent marad” a fejemben, szívemben.
Talán, mert annyi minden történik körülöttem, bennem, (és ezek időnként egészen érdekes dolgok) és nem szeretném, ha nem emlékeznék rájuk többé.
Máskor olyan a hangulatom, hogy azt „normál emberi beszédben” nem tudom kifejezni.
Időnként szórakozásból is írok, és néha mások bosszantására.
Valójában novellákat, vagy regényt kéne írnom, de erre kevés az időm, és túl kószák a gondolataim. Így marad a vers.

 
Tetszik?
 
 

Az Irodalmi Rádió szülővárosa, otthona és központja:
Miskolc város

 

 
Miskolci felolvasóestjeink helyszíne:

 

 
Pesti Szalonaink helyszíne:
Csokonai Művelődési Központ
Budapest, XV. ker.
 

 

 
Csatlakozz  csoportunkhoz!
 
Irodalmi Rádió © 2002-2014.