Irodalmi Rádió
A gondolatok és az ihlet rádiója
 
   Kezdőlap      szerzok-n
Szerzők
A B C D E F G H I J K L M N O P R S SZ T U V Z

Született: 1954.
Lakhelye: Kecskemét
 
 
Nagy L. Éva
 
Mit is írhatnék én magamról? Hiszen a verseim által, életem ma már olyan, mint egy nyitott könyv, a verseim sírnak, jajongnak, susognak, beszélnek, kacagnak helyettem is.  A lélek legrejtettebb titkait is leírtam, elsírtam, eldaloltam. Talán, amit még kevesen tudnak, hogy a verseket mindig nagyon szerettem. A szépre, a jóra, a szeretetre való éhségem hajtott a versek felé. A szakmunkásképzőben, majd a középiskolában is, ahol,  már mint felnőtt ültem, a magyar irodalom volt a legkedvesebb tantárgyam. Ha szomorú voltam, a versek lélek megnyugvást hoztak számomra. Az olvasás szeretetét édesanyámtól örököltem. Még emlékszem rá, pedig kisgyermek voltam, ha egy jó könyv került a kezébe, reggelig olvasott a petróleum lámpánk fényénél. Tizennyolc éves koromban, már több mint kétszáz kötetes kis könyvtáram volt. Tudom, hogy a mai fiataloknak ez nem jelent semmit, mert a szülők megveszik számukra, de nekem ez egy kis vagyont jelentett. Talán azért is vásároltam a könyveket, mert nem volt módom a továbbtanulásra így az olvasással palléroztam az elmémet. 2002-ben, ismét egy lelki trauma után papírt vettem elő és elkezdtem leírni, hogy mit is érzek. Írogattam és egy vers született belőle. Olyan érzésem támadt, hogy könnyebb lett a lelkem. Ezután szinte minden nap írtam, és a szomorúságom egyre enyhült, de nem műlt el soha.Örök vésetként a lekemben feszülnek.
Hát igen, ilyen az életünk... Tele van fényekkel és árnyakkal. Ma már nyugdíjas ként élem az életemet és ezáltal még több időm marad az írásra, a versekkel való foglalkozásra, ugyan most egy regény írásához kezdtem, melynek címe: Megcsonkolt élet
Remélem, hogy ezzel a kisregénnyel fogok igazán nagy meglepetéseket, jó szórakozást és kellemes időtöltést ajándékozni kedves Olvasóimnak. Ha netán valakik önmagukra ismernek, az csak a véletlen játéka lehet.

Született: 1992.
Lakhelye: Veszprém
 
Nagy Zoltán
 
Nagy Zoltánnak hívnak, 1992 novemberében születtem Veszprémben. Édesanyám pedagógus, édesapám erdőmérnök, két jóval idősebb nővérem van.
Középiskolámat Veszprémben végeztem az Ipari Szakközép Iskola és Gimnázium környezetvédelmi szakán 2011-ben, ezután Pécsre kerültem, ahol a PTE-n pszichológiát kezdtem el hallgatni, jelenleg is ott tanulok. Nagyon sok zenei stílust szeretek, és gyakran festek is.
Az írással nagyjából négy éve foglalkozom. Első találkozásom vele a veszprémi slam poetry egyik rendszeresen megrendezésre kerülő estjén történt, ahol 10 szavas versenyt nyertem, később egy állandó slam-csapat tagja is lettem, de hamar kiléptem, mert nem szerettem a fellépéseket és szereplést, az írást azonban nem hagytam abba.
Inspirációt altalajban érzelmeimből merítek, valamint hirtelen perspektíva váltásokból, nagyon szeretem a tömör képekkel dolgozó verseket, jómagam is törekszem ilyen képek megalkotósan. Úgy gondolom a vers eszenciája a vízió és a lendület. A verseimből általában hiányoznak a rímek, pontosan a lendület miatt, úgy érzem, hogy azok gátlón hatnak. Gyakran írok angolul is, és készítek illusztrációkat verseimhez.
Példaképeim: Sylvia Plath, József Attila, Pilinszky, A. Camus, Dosztojevszkij, Hermann Hesse, Hunter S. Thompson.      


 
Tetszik?
 
 

Az Irodalmi Rádió szülővárosa, otthona és központja:
Miskolc város

 

 
Miskolci felolvasóestjeink helyszíne:

 

 
Pesti Szalonaink helyszíne:
Csokonai Művelődési Központ
Budapest, XV. ker.
 

 

 
Csatlakozz  csoportunkhoz!
 
Irodalmi Rádió © 2002-2014.