Irodalmi Rádió
A gondolatok és az ihlet rádiója
 
   Kezdőlap      szerzok-j
Szerzők
A B C D E F G H I J K L M N O P R S SZ T U V Z

Született: 1955.
Lakhelye: Miskolc
 
Művei az IR oldalain:
 
J. Simon Aranka

Kaposvárott születtem, kilenc éves koromtól Miskolcon élek. Ekkor írtam az első versemet is, amellyel megnyertem egy gyermek költőversenyt; olvasni azonban sokáig jobban szerettem, mint írni. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem tanári diplomát. Jelenleg óraadóként dolgozom egy iskolában. Hat éve kezdtem rendszeresen alkotni. Szeretek egyszerű, mindenki számára érthető novellákat írni. A magyar nyelv szépségének megőrzését, művelését egyik legfőbb feladatomnak tekintem. Olykor kísérletezem versekkel, a szabadabb írásformákkal, de legfőbb szerelmem a regényírás. Négy regényem jelent meg eddig Goldie Simon álnéven. Az ötödiket már J. Simon Aranka néven jegyzem. Ez a regény a Tollinga művészeti portál irodalmi pályázatán első díjat nyert. Különböző lapokban, antológiákban jelentek meg verseim, novelláim, meséim, cikkeim. Nyertem kisebb-nagyobb díjakat irodalmi pályázatokon (Aranypróza-díj /MAIT-HAT 2009/, Aranydiplomás író-költő /Batsányi-Cserhát Művészkör 2010/, A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület Jókai Nemzetközi Pályázatán 2010-ben Arany Díszoklevél minősítést kaptam/, a 2011-es Szárnypróbálgatók Országos Költői-írói versenyen Ezüst Oklevél minősítést kaptam /Zsűri: Baranyi Ferenc és Góg János).  Legbensőbb titkaimat a munkáimba oltom, azokból bárki megtudhatja, ki vagyok, hogyan gondolkodom, milyennek látom a világot.

Született: 1977.
Lakhelye: Budapest
 
Művei az IR oldalain:
 
 
Jassó Judit
 
Amatőr író, költő, kritikus
A Fiatalok Írók Szövetségének tagja
                                                                                     
Tanulmányok:
- Babits Mihály Gimnázium, Budapest; Érettségi: 1995.
- SZTE-BTK Kommunikáció szak, PR-szakirány, 2010-
 
Nyelvismeret: német, angol, latin
 
Publikációk:
 
online –
Comitatus folyóirat
Kosztolányi Dezső Emlékoldal
Kultúra és kritika
Kulter.hu
Holmi.org
 
print –
Underground Kiadó – És ez így van jól
Garbo Kiadó – Ígéretek 6. kötet
Pannon Lapok Társasága – Mesék könyve
Queer Kiadó – Ne légy láthatatlan!

Született: 1945.
Lakhelye: Szerencs
Jeney András, dr.
az Irodalmi Rádió legjobb szerzője 2008. cím birtokosa

Falusi parókián, hatgyermekes lelkészcsaládban nőtt fel. Származása miatt csak a műszaki pálya állt nyitva előtte, így gépészmérnöki oklevelet szerzett, majd matematikussá képezte ki magát és a Miskolci Egyetem különböző matematikai tanszékein futott be karriert.
Irodalmi érdeklődését a szülői ház, elsősorban édesanyja keltette fel. Költői készsége más irányú polgári hivatása miatt sokáig szunnyadott, hogy aztán a 90-es években búvópatakként törjön elő. Alkotásai – elsősorban versek, de néhány prózai mű is – azóta folyamatosan jelennek meg antológiákban, valamint más nyomtatott és elektronikus fórumokon. Sok-sok irodalmi délután, könyvbemutató meghívott vendége, rádió és helyi televíziós műsorok szereplője, pályázatok sikeres résztvevője. 2008-ban ő lett az Irodalmi Rádió legjobb szerzője. Két önálló verseskötete jelent meg, Útra ha keltek (2004) és Fölfelé visz a folyó (2009) címmel.
Családi háttere irodalmi munkásságában is meghatározó. Önmagáról ritkán, a világ sötét felé rohanása miatti aggodalmáról gyakrabban ír, de szinte minden ilyen versében az ellenpont, a megoldás fényeit is felvillantja. Vallja: a vers lényege a képes beszéd, a ritmus, a dallam, a formával harmóniában lévő – direkt üzenetet nem, ám mégis –, az érzelem és az értelem dimenziójában egyaránt világos mondanivalót rejtő fogalmazás.

Született: 1981.
Lakhelye: Budapest
 
Jobbágy Bernadett
 
bemutatkozása feltöltés alatt...
Született: 1993.
Lakhelye: Gyula
 
Juhász Erika

Juhász Erika vagyok, 1993-ban születtem Gyulán. Kisgyermekkorom óta írok verseket. A középiskolai évek alatt kezdtem behatóbban foglalkozni az irodalommal. Az itt megszerzett tudásanyagra alapozva igyekszem olyan műveket alkotni, amelyekben önmagamra ismerek.
A líra és az epika legtöbb műfajával próbálkoztam már, ám prózáim viszonylag ritkábban születnek. Szeretem a kötöttségek nélküli költészetet, a szabadverset, ennek ellenére otthon vagyok a hagyományos formák világában is. Kedvenceim a szonett és a haiku.
Rendszeresen veszek részt kisebb-nagyobb megmérettetéseken. 2010-ben a Berzsenyi Társaság által kiírt Mikszáth-pályázaton különdíjas lettem. Bekerültem a Napút Kiadó haikukat tartalmazó antológiájába. A József Attila Ifjúsági Pályázaton mese kategóriában 3. helyezést értem el. Az Alföld Folyóirat megjelenési lehetőséget adott a Faludy György emlékére készülő kötetben, itt különdíjas lettem, csakúgy mint a Határtalan Költészet címmel kiírt versenyen. A Csoda benned van pályázat próza kategóriában 2. helyezést értem el. 

Született: 1971.
Lakhelye: Alsózsolca
 
Juhos Mária
 
A nevem Juhos Mária, 1971 májusában születtem Erdélyben, Széken (Kolozs-megye). Majd Maros megyében, Mezősámsondon nevelkedtem, ahol a híres citera zenekar tagja voltam. Három lány testvérem van. Közel 20 éve élek Magyarországon, életem Budapesten, majd Szolnok megyében, jelenleg pedig Alsózsolcán élek. Van egy 17 éves lányom, Henrietta. Párkapcsolatban élek.
Közel 4 éve írok verseket, nagyon amatőr szinten. Sehol sem jelentek meg még eddig, csak az interneten a blogomban olvashatóak. Pályázatokra sem nagyon szoktam jelentkezni. Kétszer jelentkeztem eddig. Még mindig szeretek tanulni, szeretem az újdonságot, emellett nagyon szeretem a népi táncot, a népzenét, a hagyományokat, a természetet, a virágokat. 
Tetszik?
 
 

Az Irodalmi Rádió szülővárosa, otthona és központja:
Miskolc város

 

 
Miskolci felolvasóestjeink helyszíne:

 

 
Pesti Szalonaink helyszíne:
Csokonai Művelődési Központ
Budapest, XV. ker.
 

 

 
Csatlakozz  csoportunkhoz!
 
Irodalmi Rádió © 2002-2014.