Zoé "mozija"

 

Tina nagyon szerette a meséket, többször is meg tudta nézni őket, és nem unta meg. Volt, hogy két hétig állandóan ugyanazt a rajzfilmet nézte, mert akkor éppen az volt a kedvence.

Zoé nem értékelte Tina műsorait, ő a természetfilmeket szerette; főleg azokat, amikben madarakat mutattak. Olyankor odaült a tévé elé, és csak bámulta a képernyőt, közben pedig forgatta a füleit a madárcsicsergés hangjára.

Zoé néha nézte ugyan a tévét, de az ő igazi „mozija” a teraszajtó volt. Órákat tudott ott ülni, és lesni a madarakat, a mókusokat, a lehulló faleveleket, mindent, ami mozgott. Ha nem tudta elkapni a zsákmányt, mert a teraszajtó zárva volt, furcsa nyekergő-ciripelő hanggal adta hírét nemtetszésének.

Volt, amikor Tina is odaült a cica mellé, és együtt nézték az ugráló, rohangáló mókusokat, a repkedő széncinegéket, a kék cinkéket, a kövér galambokat, a varjakat és a rigókat.

Tina sokat tudott a madarakról, mert volt egy képeskönyve, amiben benne voltak a leggyakoribb madarak, színes képekkel. Ezt a könyvet sokszor lapozgatta, mert szerette nézni a képeket, és közben Apu segítségével hamar megtanulta a madarak nevét is.

 

Következő fejezet >